Suunnittelupöydän käyttö

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Uuden projektin suunnittelu

Avaa suunnittelupöytä (planner) ja valitse projekti.
(Jos projektia ei ole vielä luotuna, luo se klikkaamalla +New – New project)

Lisää projektille vaiheet klikkaamalla Add structure.

Voit uudelleen kirjoittaa vaiheiden nimet editorissa.

Aktiviteettien lisääminen

Lisää aktiviteetteja klikkaamalla hiiren oikeaa ja valitsemalla Add.

Valitse aktiviteetin tyyppi vasemmalta. Kirjoita aktiviteetille nimi.
Jos haluat luoda useita aktiviteetteja kerralla, klikkaa Add row niin saat lisää rivejä, joille kirjoittaa aktiviteetteja. Lopuksi klikkaa Create.

Voit muokata aktiviteettia oikean puolen editorissa.

HUOM!  Suunnittelupöydällä lisätty aktiviteetti on julkaisematon. Eli se on näkyvissä vain ko. projektin suunnittelupöydässä ja Ganttissa. Vastuuhenkilö EI saa notifikaatoita muutoksista.
Tämä ominaisuus mahdollistaa projektin suunnittelun vapaasti.

Aktiviteetin julkaisu

Voit julkaista yhden aktiviteetin klikkaamalla editorissa Publish-painiketta.

Tai voit valita useita aktiviteetteja, klikata hiiren oikeaa ja julkaista ne yhdellä kerralla.

Aktiviteetin vastuuhenkilö saa notifikaation, jossa hänelle kerrotaan uudesta aktiviteetista.

HUOM!  Julkaistu aktiviteetti näytetään Observatoriossa ja vastuuhenkilön My Activities -näkymässä.
Kun julkaistun aktiviteetin vastuuhenkilö muuttuu, saa uusi vastuuhenkilö siitä notifikaation.

Julkaisun tilanne näytetään suunnnittelupöydässä sarakkeessa Published.

Aktiviteettien siirtely

Voit siirtää aktiviteettien paikkaa suunnittelupöydässä hiirellä raahaamalla.  Jos raahaat toisen aktiviteetin päälle, siitä tulee ko. aktiviteetin ala-aktiviteetti.

Voit siirtää useita aktiviteetteja kerralla pitämällä CTRL-painiketta pohjassa niitä valitessa.

Taulukon asettelu ja tallennetut näkymät

Voit lisätä ja poistaa taulukossa näytettäviä sarakkeita valitsemalla Layout + Column Chooser.
Voit tallentaa asettelut mukaan lukien suodatukset klikkaamalla layout + Save and manage.

Overwrite -toiminnolla uudelleen tallennat valitun asettelun.
Save new -toiminnolla tallennat uuden asettelun.

  • Persona = Näkyy vain sinille
  • Shared for all = Näkyy kaikille
  • Shared for project = Näkyy vain, kun kyseinen projekti on valittuna


Project -toiminnalla valitset oletusnäkymän, mikä astuu voimaan aina projektin avauksessa.

Aktiviteettien tilan muuttaminen

Jos haluat kertoa aktiviteetin tilan muutoksesta, klikkaa Advance-painiketta.

Jos haluat kertoa aktiviteetin valmistumisesta, klikkaa Finish-painiketta.

Projektin aikataulu / Gantt -näkymä

Voit tarkastella projektin aikataulua Gantt-näkymässä klikkaamalla hiiren oikealla ja valitsemalla Open gantt.

Yhden osa-alueen suunnittelu

Focus here-toiminnolla voit suodattaa näkyville vain valitsemasi vaiheet / resurssivaraukset tai aktiviteetit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ProjectTOP testausohjelmisto

Testauksen suunnittelu, toteutus ja virheiden hallinta yhdessä työkalussa.

Suosituimmat artikkelit